STEIGERHOUT
VOOR
KINDEREN
Showroom : Kabelweg 24 in Huizen

Bel mij : 06-54324030
Vandaag SUPER SUNDAY!
Alle kinderbedden 50% KORTING tussen 12-14 uur. De showroom is open!
'

Info

Wat is steigerhout

Steigerhout zijn de steigerdelen die in de bouw op de steigers worden gebruikt, vandaar de naam steigerhout. Het gaat om een zeer snelgroeiende dennenhoutsoort (vuren). Dit heeft voor het hout tot gevolg dat het een zeer lange flexibele vezel heeft. De gekapte bomen groeien zeer snel weer aan. De steigerdelen die ik gebruik voor de meubelen zijn de steigerdelen die in de bouw worden of werden gebruikt. U kunt bij het laten maken van een meubel kiezen voor nieuw of gebruikt steigerhout.

De steigerdelen hebben vaak al met weer en wind buiten gelegen en zijn wel gewend aan de verschillende weersinvloeden. De steigerdelen zijn door het cement en de kalk al wel redelijk geÏmpregneerd en bestand tegen een regenbui. In de loop der tijd zal het wel vergrijzen en zullen er barsten in ontstaan. Deze barsten kunnen ook binnen ontstaan, door de werking van het hout. Dat hoort wel heel erg bij het robuuste karakter. Doordat ik de meubelen helemaal schoonschuur is er wel een groot deel van de cement- en kalklaag afgehaald.

Steigerhout

Meubelen Van Steigerhout richt zich momenteel volledig op de trend, dat is voor zowel binnen als buiten meubelen van gebruikt steigerhout. De look van de meubelen is robuust en heeft een zeer natuurlijke uitstraling. Meubelen met ´body´. Alle meubelen worden speciaal voor u op bestelling en op maat gemaakt. Eigen ideeën en suggesties zijn altijd welkom! Het is onze uitdaging om speciaal voor u het oh zo gewenste meubel te maken. De foto´s laten zien wat ik zoal gemaakt heb en kunnen u inspireren om ook een meubel of een set aan te schaffen. Natuurlijk zijn er voorbeelden van meubelen die u in de showroom kunt bezichtigen.

Wanneer u ervoor kiest om een meubel te laten behandelen met een kleurbeits kunt u ook kiezen om het meubel van nieuw steigerhout te laten maken. Het hout is nog niet gebruikt en heeft daardoor veel minder zichtbare beschadigingen dan het gebruikte steigerhout. De uitstraling is wel totaal anders. Voordeel van het nieuwe hout is dat het sterker is dan het gebruikte hout, aangezien het nog nooit is gebruikt en nog nooit buiten in de regen heeft gelegen.

Douglashout

De in Nederland groeiende douglas, ook wel inlands douglas genoemd, heeft versgezaagd meestal een licht geelbruine kleur die op den duur verkleurt tot fraai oranjeachtig geelbruin. Van snel gegroeide, tamelijk jonge bomen is het hout meer roodachtig van kleur. Douglas is harshoudend, waardoor soms vettige vlekjes of streepjes op het geschaafde hout zichtbaar zijn. De inlandse douglas heeft een grove structuur en is behoorlijk sterk. Douglas is daarom voor vele toepassingen geschikt, zowel binnen als buiten.

Het is veel minder gevoelig voor houtschimmels dan vurenhout, waardoor het, zeker voor buitengebruik vele malen duurzamer is. Douglashout kan zonder problemen 10-15 jaar buiten worden gebruikt. Ik adviseer u wel het hout te behandelen met een waterverdunbare beits of olie. Buiten zal het hout onder invloed van UV stralen mooi grijs verkleuren.

Showroom

Bij mij is het mogelijk om voorbeelden van meubelen in de showroom te bekijken. Er is een showroom waarin u kasten en tafels kunt bekijken en er is een showroom voor banken en kindermeubelen. Zo weet u altijd vooraf wat u kunt verwachten als u een meubel door mij laat maken. Wanneer u langskomt treft u mij in de werkplaats, daar maak ik de meubelen.

Ik kan u de verschillende houtsoorten laten zien en een goed advies geven voor welke houtsoort voor u meubel het meest geschikt is.
Bovendien kan ik u mijn werkwijze laten zien en waarschijnlijk bent u net zo verbaasd als alle andere bezoekers over de afwerking en kwaliteit van de meubelen. Voor wat betreft de afwerking van de meubelen is de kwaliteit echt uniek!

U bent van harte welkom!

U kunt 5 dagen in de week langs komen zonder vooraf een afspraak te maken. De openingstijden van de showroom en werkplaats treft u op de contactpagina. Ook staan daar de adresgegevens en een routebeschrijving. In de showroom kunt u goed zien hoe de meubelen worden afgewerkt en hoe glad ze geschuurd zijn. Er staan onder andere tafels, banken, kledingkasten, kindermeubelen, tv meubelen en zo nog veel meer. Deze meubelen en de verschillende modellen zullen u eenvoudig inspireren tot het meubel dat u zoekt en het meeste aanspreekt.
Ook zijn er vele nieuwe modellen te zien die door mijzelf worden bedacht, ontworpen en gemaakt. Elke keer weer wat nieuws!

Bescherming van het meubel voor een lange levensduur

Voor de meubelen heb ik speciaal voor het gebruikte steigerhout een beits ontwikkeld die het hout beschermt, eventueel kan kleuren en waterafstotend maakt. Geschikt voor binnen en buiten daar de beits waterdgedragen is. Wanneer u de kleur van het gebruikte hout mooi vindt en het toch wilt behandelen heb ik een matte kleurloze beits laten maken. Deze is niet zichtbaar maar beschermt wel! Uiteraard kan deze beschermende beits ook in kleur worden aangebracht. Denk daarbij aan whitewash, greywash en blackwash (en deze is echt zwart!)
Deze behandeling kunt u zeer eenvoudig zelf doen maar deze kan ik ook voor u doen. De beits die ik lever is van het merk Sigma Coatings (A-merk) en kan bij mij worden besteld in een literblik of een 2,5 literblik.

Bezorgen

Bezorgen van de meubel(en) naar uw huis of bedrijf kan uiteraard ook voor u worden verzorgd. Dit wordt gedaan voor een zeer geringe vergoeding.

Voor het bezorgen betaalt u een minimaal tarief van 20 euro en een maximaal tarief van 65 euro. Deze tarieven zijn inclusief btw. De berekening van de bezorgkosten wordt gedaan aan de hand van het aantal kilometers vanaf de werkplaats tot aan de bestemming. De kosten zijn 50 cent per kilometer (heen en terug). Bij de bestelling worden deze kilometers berekend aan de hand van het adres.

De bezorgkosten worden bij het afleveren aan de bezorger betaald. Het zou fijn zijn als iemand de bezorger bij het afleveren een handje kan helpen. De bezorger levert de meubelen in principe af tot aan de eerste drempel. Mochten de meubelen verder (bv naar boven of achterom ) gebracht moeten worden, dan kun je ter plaatse met de bezorger afspreken wat de eventuele extra kosten zijn.

Mocht u voorafgaand aan de bezorging de meubelen alvast willen bekijken, dan kan dat in de showroom een dag voorafgaand aan de bezorging.

Uiteraard kunt u de meubelen ook bij mij afhalen.

Voor België en de Waddeneilanden geldt een toeslag.

Hoe het begon

Al sinds 1988 ben ik bezig met het maken en opknappen van meubelen. Het eerste meubelstuk dat ik maakte was een eettafel voor mezelf. De tafel die ik had gekregen vond ik niet zo mooi en wilde ik veranderen. Van mijn vader heb ik een schuurmachine geleend om de tafel mooi op te schuren. Helaas bleek het tafelblad niet van massief hout maar van hardboard te zijn. De tafel die ik wilde opknappen had ik, helaas, kapot geschuurd. Overtuigd riep ik dat ik zelf wel een tafel ging maken want ik kon mij niet voorstellen dat dat heel moeilijk kon zijn.

Door mijn omgeving werd mij dat sterk afgeraden aangezien het best heel moeilijk zou zijn om een tafel te maken. Hierdoor liet ik mij niet van mijn stuk brengen en ben toch aan de gang gegaan. Ik heb een ontwerp gemaakt voor tafelpoten en ben daarmee naar een meubelmaker gegaan. Hij heeft voor mij de poten gedraaid. De rest van het vak is mij grotendeels geleerd door Ben Steenbeek uit Blaricum. Hij vond het helemaal geweldig dat ik meubels maakte en wilde mij graag helpen. Ik mocht dan ook zijn zaagmachines en gereedschap gebruiken. In ruil daarvoor moest ik voor hem klanten helpen die bij hem in z’n werkplaats kwamen. Voor mij geen probleem, dat vond ik alleen maar heel erg leuk. In de eerste tafel zaten eigenlijk wel alle fouten die je als beginneling kunt maken. De tafel heb ik nog steeds en zal ik waarschijnlijk ook nooit wegdoen. Het is voor mij het symbool voor de start van mijn grote hobby.

Meubelen op maat

Nadat de tafel klaar was en ik vol trots deze aan mijn familie, vrienden en kennissen liet zien begon voor mij een leuke tijd. Mensen die een meubel zochten dat bijvoorbeeld aan hele specifieke eisen moest voldoen, en dat niet in de winkel konden kopen, kwamen bij mij. Zo begon ik in opdracht meubelen te maken. In de loop der jaren zijn dat er heel wat geworden en als het aan mij ligt gaan er nog heel veel bijkomen. Mijn bedrijf bestaat sinds 2006 en tot op de dag van vandaag zijn er steeds weer meubelen die ik nog niet eerder heb gemaakt en dat maakt het vak wel heel erg leuk! Het geeft echt enorm veel voldoening als het speciaal voor de klant gemaakte meubel wordt opgehaald en ik de blijdschap op de gezichten zien!

In de loop der tijd heb ik geleerd dat je veel kunt bereiken als je
je eigen weg volgt,
bereid bent om naar je klanten te luisteren,
je prioriteiten kunt stellen,
niet bang bent om fouten te maken (want daar kun je van leren),
je gevoel volgt,
geïnteresseerd blijft,
altijd eerlijk bent,
je afspraken nakomt,
je door belangstelling, interesse en passie je dingen doet,
nooit opgeeft,
je vooruit wilt en
een doel voor ogen hebt.

Bestellen

Voordat u een meubel bestelt, is het belangrijk om te weten dat alle meubelen op maat, geheel volgens uw persoonlijke specificaties, door mij in de werkplaats worden gemaakt. Er zijn derhalve geen standaard meubelen. Uw specificatie kunt u per meubel aangeven, zoals afmeting, uitvoering, houtsoort en kleur.

Het is mogelijk om de meubelen op volgende manieren te bestellen:
Per e-mail, telefonisch(0654-324030) of in de werkplaats/showroom(Kabelweg 24 in Huizen).

U ontvangt altijd een opdrachtbevestiging van uw bestelling per mail. U wordt verzocht deze opdrachtbevestiging nauwkeurig te controleren, teneinde eventuele misverstanden te voorkomen. Mocht er iets niet duidelijk zijn, of mocht ik in de opdrachtbevestiging een fout hebben gemaakt, dan kunt u mij daarover informeren en zal ik de opdrachtbevestiging aanpassen.

Wanneer de aanbetaling op de door u bestelde artikelen is voldaan, is uw bestelling definitief. Mocht u toch van de bestelling af willen zien, dan is dat mogelijk tot het moment dat ik ga starten met het maken van de door u bestelde artikelen. Ik hou u per mail op de hoogte wanneer ik ga starten met het maken van uw meubelen.

Daar het maken van uw bestelde meubel altijd maatwerk betreft, wordt er standaard een aanbetaling gevraagd van 30% van het totaalbedrag. De meubelen kunnen pas dan worden afgeleverd of opgehaald, nadat het volledige bedrag van de opdracht is voldaan. De bezorging van de meubelen kan voor u worden georganiseerd door Meubelen Van Steigerhout. De bezorgingen wordt gedaan door een externe bezorgdienst. De bezorgkosten betaalt u derhalve aan de bezorger op het moment van bezorging. U kunt uiteraard ook zelf een bezorgdienst inschakelen.

Garantie:

Uiteraard heeft u als consument of bedrijf recht op een deugdelijk produkt en moet het produkt dat u heeft besteld voldoen aan de verwachtingen die u ervan mag hebben. Bij afname of levering dient u het produkt te controleren. Bij goedkeuring middels levering gaat u akkoord met de staat van de produkten. Indien de produkten zijn gemaakt van gerecycled materiaal kan niet worden uitgegaan van de gebruikelijke eisen van dit materiaal als ware het nieuwe materialen.

Indien het produkt niet voldoet aan deze garanties, kunt u mij daarvan binnen redelijke termijn (maximaal 2 maanden) op de hoogte brengen via info@steigerhoutvoorkinderen.nl . Het produkt zal in de werkplaats eerst worden gecontroleerd. Samen met u zal ik kijken naar een oplossing. Dat kan zijn dat er aan het produkt aanpassingen worden gedaan of dat het produkt wordt vervangen. U dient wel altijd uw aankoopbewijs te overleggen. De kosten voor het retour sturen van een produkt of voor de produkten zijn voor uw eigen rekening.

De meubelen die demontabel worden geleverd dienen binnen enkele dagen te worden gemonteerd, dit in verband met de werking van het hout.

Indien het gebrek is ontstaan door onoordeelkundig gebruik of door oneigenlijk gebruik, of wanneer u of derden op eigen initiatief wijzigingen heeft aangebracht aan het produkt, of een poging daartoe gedaan heeft, of daaraan andere zaken heeft bevestigd die daaraan niet bevestigd dienen te worden, of indien deze worden ver-of bewerkt op een ander dan de voorgeschreven wijze, vervalt de garantie.

U kunt evenmin aanspraak maken op garantie indien het gebrek is ontstaan door of het gevolg is van omstandigheden waar Meubelen Van Steigerhout geen invloed op kan uitoefenen, daaronder begrepen, doch niet uitsluitend, weersomstandigheden (denk daarbij aan de weersomstandigheden zoals extreme regenval of temperaturen), werking/kromtrekken van het hout, krimpen en uitzetten.

Voor de meubelen die buiten worden gebruikt, wordt van u verwacht dat u het meubel voldoende beschermt tegen de weersomstandigheden. U ontvangt bij ontvangst van uw meubel(en) een onderhoudsadvies.

Even voorstellen

Ja, hier ben ik dan. Ik ben inderdaad een vrouw en maak alle meubelen die je op deze website tegenkomt helemaal zelf! Dat is uniek!

Waarom heeft dat voor u als klant een voordeel?

  • Meubelen maken is voor mij geen beroep, maar een passie. Op deze manier maak ik al mijn meubelen en dat is heel goed te zien. Ik doe het met plezier en probeer er altijd iets heel moois van te maken.
  • Ik ben heel erg precies, werk al mijn meubelen heel erg mooi af en vind het heel belangrijk dat de meubelen goed in elkaar zitten, zodat je er heel lang mee kunt doen.
  • Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel.
  • Ik kan heel goed luisteren en zoek met u altijd een goede praktische oplossing. Doordat ik met u het gesprek heb gehad, weet ik ook altijd precies wat belangrijk voor u is. Daar houd ik met het maken van de meubelen dan ook heel goed rekening mee.
  • Afspraak is afspraak. Ik kom altijd mijn gemaakte afspraken na. Wanneer ik met u afspreek dat een meubel in een bepaalde week wordt gemaakt en geleverd, dan gebeurt dat ook.
  • Advies geven voor uw specifieke situatie is voor mij ook een heel belangrijk punt, niet alleen tijdens ons gesprek maar ook wanneer u het meubel op komt halen of laat bezorgen. U krijgt van mij altijd een onderhoudsadvies mee.
  • Ik werk niet met standaard modellen maar maak alle meubelen geheel naar uw wens. In de showroom kan ik u laten zien wat ik allemaal al heb gemaakt, dat kan u enorm inspireren voor uw eigen meubel. Uiteraard zijn er vele meubelen die al erg geschikt zijn en misschien niet aangepast hoeven te worden.
  • Ik heb een showroom en een werkplaats waar u 5 dagen per week zonder afspraak kunt binnenwandelen. Op deze manier kunt u altijd mijn werk vooraf bekijken en kan ik samen met u de mogelijkheden bespreken.
  • Radio interview Klik hier om een radio interview met MeubelenVanSteigerhout te downloaden (mp3 5,7mb).